teroanttonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ikääntyneet

Pitkäaikaistyöttömän väliaikatietoja

On tullut jälleen aika tehdä tiliä ns. suunnitelman muodossa te-toimistolle. Sama toistuu pitkäaikaistyöttömällä neljä kertaa vuodessa. 

Minä olen alistunut kohtalooni. Työmarkkinatukea vastaan toimin kulloistenkin hallitsijoiden määräysten mukaan. Robottina tsekkaan työpaikat ja laitan hakemuksen, jos siltä tuntuu. 

Hallituksen säästöpyrkimykset harhateillä

Suomen hallitus ajaa soteuudistusta erityisesti siksi, että sote-palveluiden nousevat kustannukset saadaan kuriin. Valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäen muistio (päivätty 16.5.2018) osoitti kuitenkin, että hallituksella ei ole minkäänlaisia luotettavia laskelmia sote-uudistuksen tuomista säästöistä. On hämmentävää, että hallitus näin löysin perustein vie sote-uudistusta eteenpäin.

Inhimillisempi Helsinki

Takana on reilun kuukauden kestänyt katukampanja. Ensimmäinen isompi kampanja omalla kohdallani. Joukkoon mahtuu monia hyviä tapaamisia ja keskusteluja helsinkiläisten kanssa siitä, missä tilanteessa Helsinki on tällä hetkellä sekä siitä, mihin suuntaan Helsinkiä tulisi rakentaa ja kehitää huomenna.

 

Miten käy ikääntyneiden palveluille Sote-ratkaisuissa Siuntiossa

 

Miten käy ikääntyneiden palveluille Sote-ratkaisuissa

 

Vanhempi eläkeläisrouva muutamaa päivä sitten Siuntiossa kyseli, että minne hänet laitetaan, kun jossain vaiheessa joutuu vanhainkotiin. Hänellä oli syvä huoli siitä, että joutuu suureen palvelukeskukseen kauas kotiseudultaan Siuntiosta ja että ei pääse ulkoilemaan vaan viettää loppuelämänsä sisätiloissa.

Vanhusten hoitajamitoituksessa ei ole heikentämisen varaa

Valvira raportoi, että vanhusten sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa yksiköissä työskentelevistä peräti 93 % on havainnut vanhusten kaltoinkohtelua. Kysely oli hyvin kattava, sillä siihen vastasi yli 7000 työntekijää. Julkisuudessa esiintuodut tapaukset eivät siis valitettavasti ole yksittäistapauksia. Tätä päätelmää tukee myös se, että aluehallintovirastoihin tehdyistä kanteluista hyvin suuri osa koskee vanhustenhoidon laiminlyöntejä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä